Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Bankaların Rekabeti


Motorlu Taşıtlar Vergisi üzerine bu yazıyı 3 Ocak 2010 dan bugüne kadar yazmak istiyordum; ama bir türlü fırsat bulup aklımdakileri bir metne dökememiştim. Kısmet bugüneymiş.

Bu yazının yola çıkışı aktif olarak kullandığım bankalardan Motorlu Taşıtlar Vergisi hakkında gelen kampanya smsleri ve emailleridir. Burada aslında bankaların kampanya yönetimi performanslarını da masaya yatırabiliriz ama onu sonraki günlere erteleyelim. Henüz bir araç sahibi olmayan birisi olarak beni kampanya müşterileri arasına alan sevgili bankalarıma da saygılarımı sunarım, ekonomik durumumum müsait olduğu ilk fırsatta bir otomobil alacağım efendim, ama siz hediye etseniz tadından da yenmez hani :)

Şimdi yazımızın gelişme kısmına gelelim. Eğer henüz 2010 yılı için Motorlu Taşıtlar Vergisi 1. taksidini yatırmadıysanız biliniz ki son ödeme tarihi 1 Şubat 2010 pazartesidir.

İnternet Vergi Dairesi üzerinden ne kadar vergi ödeyeceğinizi sorguladıktan sonra kredi kartınız ile ödeme yapabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme yapmadan önce sorgulama yapmanız zorunludur.

Yine İnternet Vergi Dairesinin bir başka menüsünden yıllık ödemeniz gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarını da hesaplayabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken araç tipi, araç yaşı ve motor silindir hacmini seçtikten sonra hesapla butonuna basmak.

Peki hangi banka ne gibi bir kampanya yapmış MTV ödemeleri hakkında? Kısaca YapıKredi, Denizbank ve Akbank ın kampanyalarına göz atalım.

YapıKredi Bankası Motorlu Taşıtlar Vergisi Kampanyası:

Motoru Taşıtlar Vergisi’ni Yapı Kredi Bireysel İnternet Bankacılığı’ndan ödeyen müşterilerimiz hem işlemlerini zahmetsizce halletmenin rahatlığını yaşıyor hem de navking.com’dan alınan navigasyon cihazında %40 indirimin sahibi oluyor.

Navking.com’dan indirim alabilmek için yapmanız gereken tek şey, 31 Ocak 2010 tarihine kadar www.yapikredi.com.tr Bireysel İnternet Bankacılığı’na girerek Ödemeler menüsünden Vergi Ödemeleri adımını seçmek ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödemek. Ödemenizi takip eden ikinci gün www.navking.com’dan navigasyon cihazınızı satın alabilir ve vergisini ödediğiniz aracın plakasını bildirerek Yapı Kredi İnternet Bankacılığı müşterilerine özel tanımlanan %40* indirimden yararlanabilirsiniz.


Akbank Motorlu Taşıtlar Vergisi Kampanyası:


31 Ocak tarihine kadar Motorlu Taşıtlar Vergisini Akbank Şubelerinden, İnternet Şubesi’nden veya Akbank kredi kartı ile ödeyen herkes Bosch Car Service’den ücretsiz check-up hizmeti kazanıyor.

Üstelik Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesini www.gelirler.gov.tr adresinden Akbank Kredi Kartı ile yapan herkese 3 taksit imkanı ile.

Denizbank Motorlu Taşıtlar Vergisi Kampanyası:

01-31 Ocak 2010 tarihleri arasında Motorlu Taşıtlar Verginizi DenizBonus ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden ödeyin 2 taksit fırsatından faydalanın.

04-31 Ocak tarihleri arasında AçıkDeniz İnternet Şubesi'nden Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi yapan her 50. müşteriden biri siz olun; TEMA'dan adınıza bir ağacınız olsun!

Gelen yorum üzerine Garanti Bankası ve Finansbank'ın kampanyalarına da kısaca değiniyoruz ve detayları için linklerini paylaşıyoruz.

Garanti Bankası Motorlu Taşıtlar Vergisi Kampanyası:

1-31 Ocak tarihleri arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni İnternet Şubesi'nden ödeyen herkese SONAX İç Temizlik uygulamasında %30 indirim!

Üstelik bu uygulamayı yaptıran herkese SONAX Ozonla Dezenfeksiyon ve Sterilizasyon uygulaması da ücretsiz!

MTV ödemenizi İnternet Şubesi'nden hemen yapın, aracınızda mikrop kalmasın!



Finansbank Motorlu Taşıtlar Vergisi Kampanyası:


Kampanya tarihleri arasında www.gib.gov.tr internet adresi üzerinden yapılan tüm tek çekim işlemlere Finansbank tarafından +3 taksit eklenecektir.

www.gib.gov.tr internet adresinden kredi kartı ile veya Finansbank İnternet Şubesi'nden hesaptan yapılan ödemelerde Ziebart'tan otomobiller için ozonlama yöntemi ile dezenfeksiyon hizmeti ücretsiz olarak sağlanacak olup, tüm boya koruma sistemlerinde ise liste fiyatından %30 indirim sağlanacaktır.

Herkesin ihtiyacına göre seçimi değişebilir. Nagivasyon cihazı almayı düşünüyorsanız Yapı Kredi tercihiniz olabilirken, "şu arabayı bir check upa soksam" diye düşünenlerin adresi Akbank olacaktır. Denizbank ise biraz daha çevreci açıdan olaya yaklaşmış ve her 50. müşterisine bu dünya üzerinde bir dikili ağacı olması imkanını sunmuş. Seçim sizin henüz ödemediyseniz son 3 gününüz sakın unutmayın, unutup cezalı ödemeyin.

Sonradan eklenen Garanti Bankası ve Finansbank kampanyalarını da işin içine katarsak Finansbank'ın +3 taksitin yanı sıra ücretsiz dezenfeksiyon hizmeti ve boya koruma sistemlerinden %30 indirim kampanyası gerçekten çok avantajlı duruyor. Ama seçim sizin ve tekrar hatırlatalım ödeme yapmak için 2 gününüz kaldı.

2 comments:

Özgür dedi ki...

Hazır konuyu toparlamışken sadece üç bankanın kampanyalarıyla yetinmeseydiniz keşke. Ben de Garanti ve Finansbank'ın kampanyaşarını karşılaştırıp Finansbank'ta karar kıldım.

Aragorn dedi ki...

Özgür bey yorumunuz için teşekkür ederim. Garanti ve Finansbank'ı da ekledim. Bu arada Finansbank gerçekten iyi bir kampanya ile yola çıkmış. Keşke GİB ödeme sonrasında kaç kişi ödeme hangi kanallardan ödeme yaptı, bankaların internet siteleri üzerinden kaç işlem gerçekleşti, internet vergi dairesi üzerinden yapılan ödemelerde kart bazında dağılım gibi verileri paylaşsa ve bir değerlendirme yapabilsek :)