Avea is calling you!


Kariyer.net açılır, İş Arama tıklanır. Gelen arama sayfasında firma adına Avea yazılır ve Avea'nın açık pozisyonları görüntülenir.

Soldaki gibi bir resimle karşılaşılır. Avea is calling you. Eee madem Avea bizi arıyor biz de çağrısına cevap verelim denir ve güzel bir ön yazı ile birlikte daha önceden oluşturulmuş olan öz geçmiş firmaya gönderilir.


Bundan sonra bekleme süreci başlar, gün aşırı Kariyer.net e girilerek acaba cevap mektubu gelmiş mi ya da ilan yayından kaldırılmış mı diye kontrol edilir.

Bu şekilde günler haftaları, haftalar ayları kovalar ve 2-3 ay sonra karşınızda aynen şu metni içeren bir cevap mektubu bulursunuz:

Sayın Cem Yılmaz,

Şirketimize başvuran adaylar arasında yaptığımız değerlendirme sonucunda sahip olduğunuz özelliklerin tatmin edici olmasına rağmen, sözkonusu pozisyon için uygun olmadığı görülmüştür.

Başvurunuz, daha sonra ortaya çıkabilecek fırsatlarda değerlendirmeye alınmak üzere saklanacak ve uygun görüldüğünde sizinle temas kurulacaktır.

Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.


Avea İnsan Kaynakları

Yani sevgili Avea'ya mülakata dahi çağırmazlar sizi, kapıdan içeri giremezsiniz geçici süreliğine de olsa. Şu ana kadar 5 tane ilanlarına başvurmuşum en erken 48 günde cevap mektubu yollamışlar ve 5 inde de olumsuz yanıt almışım.

Avea'ya Kariyer.net üzerinden başvurup görüşmeye çağrılan bir arkadaşım varsa lütfen belirtsin ki benim Avea'nın ilanlarını göstermelik olduğuna olan inancım kırılsın.

Avea'ya girmek ya da en azından mülakata çağrılmak için ne gibi özelliklere sahip olmak ve ne yolla başvurmak gerekiyor gerçekten merak ediyorum. Sırf bunu denemek için sahte bir kariyer.net hesabı açarak eğitim olarak Princeton Üniversitesi mezuniyeti ve Vodafone UK iş tecrübesi gireceğim bakalım o zaman çağıracaklar mı?

0 comments: