327. Dönem Yedek Subay ve Kısa Dönemler

Bugün 12 Nisan 2009 bundan tam 8 ay önce Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'na teslim olmuştum. Kısa dönem askerlik görevimi yerine getirmek için. Biz 323. kısa dönemlerdik bu akşam üstü ise 327. kısa dönemlere merhaba dedi Tofok.

Şu an askerliklerinin ilk saatlerini yaşayan belki de hala işlemleri devam eden bu arkadaşlar şu anda hayatlarının belki de en bulunmaz macerasına girmiş bulunmaktalar. Ne 1 gün eksik ne de 1 gün fazla kalacaklar kışla içinde kısa dönemler 6 ay, yedek subaylar 12 ay askerlik yapacaklar.

Bu süre zarfında başlarından bir çok macera geçecek. Türkiye gerçekleriyle yüzleşecekler. Türkiye'nin sadece büyük şehirlerden ve üniversite mezunu insanlardan oluşmadığını görecekler. Egolarından sıyrılacaklar. Dış dünyadaki sıfatlarından farklı olarak herkesle aynı seviyede olacaklar. Avukatı da, bilgisayar mühendisi de, öğretmeni de, kaymakamı da herkes bir olacak ve diğer uzun dönem askerlerle belki birebir olmayacak ama yakın muamele görecekler. Yeri gelecek henüz bıyıkları terlememiş 18 yaşında bir astsubaydan emir alacaklar, yeri gelecek kendilerinden 6 ay önce askere gelen bir çavuştan emir alacaklar.

Sonuçta bir şekilde vatana hizmet ederek askerlik süreleri sonunda sivil hayata geri gelecekler. Allah hepsine sağ sağlim dönmeyi nasip etsin inşallah.

0 comments: