Kelime Oyunu


Var mısın Yok musun?, Ahmet Çakar'la Zor Karar, Wipe Out, Çarkıfelek, 50 Sarışın ve Yemekteyiz derken artık diziler izlemenin yanı sıra ciddi ciddi yarışma programları da izliyoruz.


Tüm bu yarışma programları karmaşanın arasında Kanal 1 de Kelime Oyunu diye gayet güzel bir yarışma var. Haftanın altı günü yayınlanıyor. Sunuculuğunu İhsan Varol un yaptığı program pazar günleri hariç her gün 18:00 da ekranlara geliyor. Bu yönüyle maalesef çalışan insanların izlemesi biraz zor oluyor. İş aramakla geçen bu süreç arasında evde otururken yemekteyiz saçmalığını izlemek yerine daha mantıklı ve yararlı programlar izlemeye gayret ediyorum, genelde canlı yayınlanan uluslararası spor organizasyonları ve Cnbc-e nin finans programlarını izlerken bir gün zap yaparken Kelime Oyunu'nu keşfettim ve o gün bugündür kaçırmadan takip ediyorum.


Kelime Oyunu, adından da anlaşılacağı gibi; sorulan soruların kelimeye dayanan cevaplarını harf satın alarak bulmaya yarayan, her harf alındığında kazanılacak ödülden 100 puanın düşüldüğü, karmaşık sistemlerden uzak, ekrandaki seyircinin de rahatça oynayabileceği bilgi yarışması.

Yarışma 14 sorudan oluşuyor ve 4 dakika içinde bu sorulara cevap vermeniz gerekiyor. 4 harfi cevapların arandığı ilk 2 soru dan sonra 5 harfli cevapların arandığı diğer 2 soruya geçiliyor ve bu şekilde artarak devam eden yarışma 10 harfli cevapların arandığı 13. ve 14. sorularla sona eriyor.

Her gün 5 yarışmacı arasında en yüksek puanı alan "Günün Birincisi" oluyor ve cumartesi günü yapılacak olan yarı finale çıkıyor.

Yarışmanın rekoru şu an için 7,600 puan. Bakalım bu rekor ne zaman kırılacak.

Yarışma ayrıca Türkçe’ nin doğru kullanımı ve Türkçe’ ye yaptığı katkılar nedeniyle Türk Dil Kurumu tarafından ödüllendirilmiş bir yarışma programı olma özelliğini de taşıyor.

Yarışmaya katılmak için yapmanız gereken şey çok basit. Son zamanlarda çekinmiş olduğunuz bir fotografınızla birlikte özgeçmişinizi kelimeoyunu@kanal1.com.tr adresine göndermeniz yeterli.

1 comments:

Adsız dedi ki...

Çok beğeniyorum bu yarışmayı.. helal olsun kanal 1 e ve sunucusu ihsan varol'u..